Mistä on kyse?

Nuoren urheilijan ravitsemusta käsittelevä verkkovalmennus, joka antaa täydet eväät urheilijana kehittymiseen. Valmennus on suunnattu urheiluseuroille ja niissä harrastaville nuorille urheilijoille sekä yksittäisillä nuorille urheilijoille. Verkkovalmennus koostuu kahdeksasta eri osiosta, joissa käydään läpi nuoren urheilijan ravitsemuksen tärkeimmät teemat. Jokainen osio pitää sisällään lyhyen ja innostavan videotietoiskun, jota seuraa käytännön tehtävä. Käytännön tehtävässä hyödynnetään erilaisia aktiivisen oppimisen keinoja, jotta verkkovalmennuksessa läpikäydyt asiat jäisivät mahdollisimman tehokkaasti nuoren arkeen mukaan. Osallistujilla on myös mahdollisuus kysyä koko valmennuksen ajan urheiluravitsemuksen asiantuntijalta ravitsemukseen liittyviä kysymyksiä. Valmennus on suunnattu 14-19 vuoden ikäisille. Kurssin vetäjänä toimii Tomi Valtanen, joka on kokenut ja koulutettu urheiluravitsemuksen asiantuntija.
Mistä on kyse?

Valmennuksen hyödyt

Valmennuksessa läpikäytävät teemat antavat nuorelle urheilijalla vahvan pohjan urheilijan ravitsemukseen. Järkevästi syövä nuori harjoittelee tehokkaammin, palautuu nopeammin ja jaksaa keskittyä paremmin. Valmennuksen myötä kehittyminen on vauhdikkaampaa ja samalla myös arjen jaksaminen ja vireystila kohentuvat. Valmennuksen sisältö perustuu vankkaan käytännön kokemukseen, jonka pohjana on tutkittu tieto. Tämän valmennuksen jälkeen nuoren urheilijan kehitys ei jää kiinni ravitsemuksesta. Valmennus antaa vastaukset mm. seuraaviin kysymyksiin:

 • Kuinka saada enemmän tehoa treeneihin ravitsemuksen avulla?

 • Miten edistää palautumista harjoituksista?

 • Kuinka varmistaa riittävä energiansaanti?

 • Miten eri aterioita kannattaa koostaa?

 • Miten säilyttää sopiva rentous syömisessä?

 • Kuinka syödä kisojen ja turnausten yhteydessä?

Verkkovalmennuksen eteneminen

Valmennuksen etenemiselle on kaksi vaihtoehtoa. Jokainen seura voi päättää mikä on juuri heille sopiva tapa edetä valmennuksessa. Valmennus soveltuu myös hyvin yksittäiselle nuorelle.

 • 1. Eteneminen ryhmässä

  Kaikki samassa valmennusryhmässä olevat nuoret etenevät samaan tahtiin. Tällöin valmennuksen eri osioita voidaan käydä aina lyhyesti läpi valmentajan johdolla harjoitusten yhteydessä. Valmentajan tueksi löytyvät seikkaperäiset ohjeistukset, jonka pohjalta eri osiota voi helposti käydä läpi, vaikka oma ravitsemustietämys olisi vähäistä.

 • 2. Eteneminen itsenäisesti

  Nuori etenee verkkovalmennuksessa omaan tahtiin, sen mukaan, miten saa eri osioita käytyä läpi.

Valmennus pähkinänkuoressa

 • Innostavat videot

  Jokaisesta valmennuksen aihealueesta on tehty oma ytimekäs ja viihdyttävä videonsa, joka saattelee nuoren aiheen pariin.

 • Käytännön harjoitukset

  Kaikista aihealueista on oma käytännön tehtävänsä, jonka avulla nuori vie videolla läpikäydyn asian omaan arkeensa.

 • Kysy ravitsemusterapeutilta

  Verkkovalmennukseen osallistuvat voivat kysyä mieltä askarruttavia kysymyksiä ravitsemuksesta urheiluravitsemuksen asiantuntijalta.

Tehokasta oppimista

Luennot ovat tehottomin tapa opettaa uusia asioita, mutta siitä huolimatta ravitsemusluennot ovat kaikista yleisin tapa käydä läpi ravitsemusasioita nuorille urheilijoille. Tutkitustikin luennosta jää mieleen vain noin 5 %. Huomattavasti tehokkaampi tapa vaikuttaa nuoren urheilijan syömiseen on järjestää toiminnallinen useamman tapaamiskerran sisältävä ravitsemuskokonaisuus. Kääntöpuolena on kuitenkin kallis hinta, johon harvalla seuralla on resursseja. Tämän haasteen pohjalta on luotu Nuoren urheilijan ravitsemus -verkkovalmennus, jossa yhdistyvät toiminnallinen ravitsemusvalmennus ja huokea hinta.
Kuinka iso osa opetetusta asiasta jää mieleen?

Kokemuksia valmennuksesta

Valmennuksessa on ollut mukana jo yli 100 osallistujaa

“Videot oli kiinnostavia ja niistä oppi paljon uusia asioita. Oli kans kiva, kun pääsi ihan käytännössä kokeilemaan asioita omaan syömiseen”

Venla 16 v, yleisurheilija

“Tykkäsin, kun kurssilla oli paljon erilaisia käytännön tehtäviä. Sain paljon uusia ideoita välipalojen koostamiseen ja nyt uskallan syödä enemmän ruokaa kuin aikaisemmin. Hyvä kurssi :) ”

Siiri 15 v, voimistelija

“Kurssista sai hyviä vinkkejä pelien aikaiseen syömiseen. Nyt tulee myös kiinnitettyä enemmän huomiota siihen, että syö riittävästi ja sen myös huomaa, että jaksaa paremmin harjoitella.”

Matias 17 v, salibandyn pelaaja

“Huomasin, että kurssin aikana alkoi jaksamaan paremmin harjoituksissa. Aikaisemmin mulla saattoi olla tosi pitkiä välejä syömisten välillä. Nyt kun siihen kiinnitti huomioita, niin se auttoi tosi paljon. Otin myös pidempiin harjoituksiin mukaan välipaloja, niin sekin piristi hyvin.”

Oona 17 v, jalkapalloilija

“Yllättävän hyvä kurssi :D videot oli ihan hauskoja ja mukavia katsoa. ”

Rasmus 16 v, jääkiekkoilija

“Täs oli monia tuttuja asioita, joita oon kuullut mm. aikaisemmilta ravitsemusluennoilta. Nyt kun tuli tehtyä noita käytännön tehtäviä, niin vasta kunnolla ymmärsi, että kyllähän noilla on vaikutusta harjoitteluun.”

Mikko 18 v, yleisurheilija

Hinnasto

Hinta määräytyy osallistujamäärän mukaan. Jokaista noin viittä nuorta kohti verkkovalmennukseen voi osallistua mukaan yksi valmentaja. Valmennus soveltuu myös mainiosti yksittäiselle nuorelle. Verkkovalmennusalue on käytössä ostohetkestä viiden kuukauden ajan, joka riittää valmennuksen läpikäymiseen verkkaisemmallakin tahdilla. Osallistujat saavat itselleen kaiken valmennuksessa jaettavan kirjallisen materiaalin. Valmennuksella on "rahat takaisin" -takuu kuukauden ajan ostohetkestä.

 • Yksittäinen osallistuja / 65 euroa

 • Alle 5 osallistujaa / 125 euroa

 • 5-10 osallistujaa / 190 euroa

 • 10-20 osallistujaa / 250 euroa

 • 21-30 osallistujaa / 310 euroa

 • 31-40 osallistujaa / 360 euroa

 • 41-50 osallistujaa / 410 euroa

 • Yli 50 osallistujaa / hinta sovitaan erikseen

Valmentamassa

Tomi Valtanen

Koulutukseltani olen terveystieteiden maisteri ja laillistettu ravitsemusterapeutti. Olen toiminut yli 10 vuotta urheiluravitsemuksen parissa aina huippu-urheilijoista nuoriin urheilijoihin. Pidän vastaanottoa pääkaupunkiseudun lääkärikeskuksissa. Olen ollut mm. mukana luomassa Suomen ensimmäiset urheiluravitsemuksen yliopisto-opinnot ja perustamassa Suomen urheiluravitsemuksen asiantuntijat yhdistystä. Olen vastannut SM-liiga ja Veikkausliiga seurojen ravitsemusvalmennuksesta ja työskentelen säännöllisesti eri lajien kansainvälisten ja kansallisen tason urheilijoiden kanssa.