Hyvinvoiva vatsa - verkkovalmennus

Hyvinvoiva vatsa - verkkovalmennus

Päivitetty keväällä 2020

Verkkovalmennus pähkinäkuoressa

 • Verkkovalmennuksesta saat avun ärtyvään suoleen ja ylävatsavaivoihin (dyspepsia ja refluksitauti) ruokavalio- ja elintapamuutosten avulla.
 • Valmennus pohjautuu tutkittuun tietoon ja vankkaan käytännön kokemukseen käytännönläheisesti esiteltynä.
 • Valmennuksen verkkoympäristö koostuu videoista, monipuolisista kirjallisista materiaaleista ja keskustelualueesta, jossa voit esittää kysymyksiä ravitsemusterapeutilta.
 • Verkkoympäristö on käytössäsi 3 kuukauden ajan. Verkkovalmennukseen voi ilmoittautua milloin vain.
 • Verkkovalmennuksen on koonnut ruoansulatuskanavan vaivoihin erikoistunut ravitsemusterapeutti Tomi Valtanen

Kenelle verkkovalmennus on tarkoitettu?

 • Hyvinvoiva vatsa - verkkovalmennus antaa avun vatsan turvotukseen, vatsakipuun, löysään vatsaan, ummetukseen, ilmavaivoihin sekä närästys- ja refluksioireisiin. Verkkovalmennus sopiikin erityisen hyvin henkilöille, joilla on ärtyvä suoli tai ylävatsavaivoja (dyspepsia tai refluksitauti).
 • Jos sinulla on seuraavia hälyttäviä oireita, suosittelemme ennen valmennukseen osallistumista muiden elimellisten ja vakavampien ruoansulatuskanavan sairauksien poissulkemista lääkärin tutkimuksin: vatsaoireiden ilmaantuminen 50 ikävuoden jälkeen, vakavat tai asteittain pahenevat oireet, tahaton painonlasku, öinen ripuli, verta ulosteessa tai sukurasitteena vakava ruoansulatuskanavan sairaus (keliakia, paksusuolen syöpä tai tulehduksellinen suolistosairaus).
 • Valmennus sopii myös kasvis- ja vegaaniruokavaliota noudattaville.

Mitä verkkovalmennus pitää sisällään

 • Verkkovalmennuksessa opastetaan FODMAP-ruokavalion toteuttaminen, joka tutkitusti helpottaa noin 75 % ärtyvää suolta sairastavista, ja josta on selkeää hyötyä myös ylävatsaoireiden rauhoittamisessa.
 • FODMAP-ruokavaliossa rajoitetaan heikosti imeytyviä hiilihydraatteja, joita on monissa ruoka-aineissa ja elintarvikkeissa. FODMAP-ruokavalion toteuttaminen on usein haastavaa ilman asiantuntia-apua ja voi johtaa ruokavalion liiallisen kapeutumiseen ja ravintoaineiden puutteelliseen saantiin. Verkkovalmennuksessa opastamme askel askeleelta FODMAP-ruokavalion toteuttamisessa, siten että ruokavalio pysyy mielekkäänä ja monipuolisena.
 • Verkkovalmennuksessa käydään myös kattavasti läpi, millä muilla keinoin yksittäisiä vatsaoireita (ummetus, ripuli, vatsakipu, turvotus, ilmavaivat ja ylävatsavaivat) voidaan rauhoittaa ja suoliston hyvinvointia tukea ruokavalion, elintapojen, probioottien ja muiden lisäravinteiden avulla. Tavallisesti pelkkä FODMAP-ruokavalio ei yksinään riitä vatsaoireiden helpottamiseen.
 • Verkkovalmennuksessa saat käytännön vinkkejä niin aamupalan, välipalojen kuin pääaterioiden kokoamiseen. Saat myös runsaasti esimerkkejä erilaisista herkkävatsaisille sopivista elintarvikkeista, vinkkejä FODMAP-ystävällisiin ruokiin ja erilaisia ruokavalion toteuttamista helpottavia apuvälineitä ja muistilistoja ulkona syömiseen ja kaupassa käymiseen.
 • Saat tukea ja vinkkejä tavoitteiden laatimiseen, jotta muutokset olisivat mahdollisimman kestäviä.
 • Löydät verkkovalmennusalueelta keskustelupalstan, jossa voit kysyä ravitsemusterapeutilta sinua askarruttavia asioita.

Miten verkkovalmennus etenee

 • Ensimmäisessä vaiheessa rajoitetaan FODMAP-hiilihydraatteja sisältäviä ruoka-aineita ruokavaliosta sekä tehdään muita yksilöllisten vatsaoireiden mukaisia ravitsemus- ja elintapamuutoksia.
 • Toisessa vaiheessa tehdään FODMAP-hiilihydraattien altistus eli testaan eri FODMAP-hiilihydraattien yksilöllistä soveltuvuutta, jonka avulla voidaan selvittää oma sietokyky eri FODMAP-hiilihydraatteja kohtaan.
 • Kolmannessa vaiheessa on tarkoitus löytää itselleen sopiva, monipuolinen ja maistuva ruokavalio, joka tukee suoliston hyvinvointia ja terveyttä, nyt ja tulevaisuudessa.

Valmennuksen sisältämä materiaali

16 Videota
1 Kysely
15 PDF:ää
4 Disqus
4 Latausta

Kyllä! Haluan lähteä mukaan valmennukseen

Voit liittyä valmennukseen koska tahansa. Verkkovalmennusalue ja siellä olevat videot ovat käytettävissäsi kolmen kuukauden ajan liittymisestäsi valmennukseen. Kaikki kirjallinen materiaali on ladattavissa ja jää käyttöösi verkkovalmennuksen päätyttyä.

Saat Hyvinvoiva vatsa - verkkovalmennuksen 49 euron hintaan.

Liity mukaan valmennukseen
Tomi Valtanen
Tomi Valtanen

Sinua valmentamassa

Tomi Valtanen on terveystieteiden maisteri ja laillistettu ravitsemusterapeutti. Tällä hetkellä Tomi toimii ravitsemusterapeuttina Terveystalossa ja opettajana uudessa Itä-Suomen avoimen yliopiston urheiluravitsemusopintojen opintojaksossa, jossa yhtenä opetusaiheena on urheilijoiden vatsavaivojen hoito ja ehkäisy. Lisäksi Tomi toimii ruoansulatuskanavan oireisiin keskittyvän lääkärikeskus Aavan Gastrolääkäreiden Kampin toimipisteessä ravitsemusterapeuttina. Voit lukea lisää Tomista täältä.

tomi@ravitsemustalo.fi

Kokemuksia valmennuksesta

Saila Rajala

Loistava valmennus!

Kun lähdin käymään ensimmäistä vaihetta läpi, olin yllättynyt kuinka perusteellinen se oli. Ohjeita ja neuvoja tuli konkreettisella tasolla (videoina tai esim. pdf-tiedostoina) todella paljon ja niin, että asiaan perehtymätön maallikkokin ymmärtää...