Verkkovalmennus pähkinänkuoressa

 • Miten hyödyt

  Verkkovalmennuksesta saat avun ärtyvään suoleen ja ylävatsavaivoihin ruokavalio- ja elintapamuutosten avulla.

 • Kurssin sisältö

  Verkkoympäristö koostuu videoista, monipuolisista kirjallisista materiaaleista ja keskustelualueesta, jossa voit esittää kysymyksiä ravitsemusterapeutille.

 • Aikataulu

  Verkkoympäristö on käytössäsi 3 kuukauden ajan. Verkkovalmennuksen voi aloittaa milloin tahansa.

Kenelle verkkovalmennus on suunnattu?

 • Kuka hyötyy?

  Hyvinvoiva vatsa - verkkovalmennus antaa avun vatsan turvotukseen, vatsakipuun, löysään vatsaan, ummetukseen, ilmavaivoihin sekä närästys- ja refluksioireisiin.

 • Kasvisruokavaliota noudattavat

  Valmennus sopii myös kasvis- ja vegaaniruokavaliota noudattaville.

 • Hälyttävät oireet

  Jos sinulla on seuraavia hälyttäviä oireita, suosittelemme ennen valmennukseen osallistumista muiden vakavampien ruoansulatuskanavan sairauksien poissulkemista lääkärin tutkimuksin: vatsaoireiden ilmaantuminen 50 ikävuoden jälkeen, vakavat tai asteittain pahenevat oireet, tahaton painonlasku, öinen ripuli, verta ulosteessa tai sukurasitteena vakava ruoansulatuskanavan sairaus (keliakia, paksusuolen syöpä tai tulehduksellinen suolistosairaus).

Mitä verkkovalmennus pitää sisällään

FODMAP-ruokavalio

Verkkovalmennuksessa opastetaan FODMAP-ruokavalion toteuttaminen. FODMAP-ruokavalio helpottaa suurta osaa herkkävatsaisista. FODMAP-ruokavaliossa rajoitetaan heikosti imeytyviä hiilihydraatteja, joita on monissa ruoka-aineissa ja elintarvikkeissa. FODMAP-ruokavalion toteuttaminen on usein haastavaa ilman asiantuntia-apua ja voi johtaa ruokavalion liiallisen kapeutumiseen ja ravintoaineiden puutteelliseen saantiin. Verkkovalmennuksessa opastamme askel askeleelta FODMAP-ruokavalion toteuttamisessa, siten että ruokavalio pysyy mielekkäänä ja monipuolisena.

Täsmäkeinoilla lisäapua

Tavallisesti pelkkä FODMAP-ruokavalio ei yksinään riitä vatsaoireiden helpottamiseen. Verkkovalmennuksessa käydäänkin myös kattavasti läpi, millä muilla keinoin yksittäisiä vatsaoireita (ummetus, ripuli, vatsakipu, turvotus, ilmavaivat ja ylävatsavaivat) voidaan rauhoittaa ja suoliston hyvinvointia tukea ruokavalion, elintapojen, probioottien ja muiden lisäravinteiden avulla.

Käytännön apuvälineitä ruokavalion koostamiseen

Verkkovalmennuksessa saat käytännön vinkkejä niin aamupalan, välipalojen kuin pääaterioiden kokoamiseen. Saat myös runsaasti esimerkkejä erilaisista herkkävatsaisille sopivista elintarvikkeista, vinkkejä FODMAP-ystävällisiin ruokiin ja erilaisia ruokavalion toteuttamista helpottavia apuvälineitä ja muistilistoja ulkona syömiseen ja kaupassa käymiseen. Löydät verkkovalmennusalueelta keskustelupalstan, jossa voit kysyä ravitsemusterapeutilta sinua askarruttavia asioita.

Miten verkkovalmennus etenee

 • 1. vaihe

  Ensimmäisessä vaiheessa rajoitetaan FODMAP-hiilihydraatteja sisältäviä ruoka-aineita ruokavaliosta sekä tehdään muita yksilöllisten vatsaoireiden mukaisia ravitsemus- ja elintapamuutoksia.

 • 2. vaihe

  Toisessa vaiheessa tehdään FODMAP-hiilihydraattien altistus eli testaan eri FODMAP-hiilihydraattien yksilöllistä soveltuvuutta, jonka avulla voidaan selvittää oma sietokyky eri FODMAP-hiilihydraatteja kohtaan.

 • 3. vaihe

  Kolmannessa vaiheessa on tarkoitus löytää itselleen sopiva, monipuolinen ja maistuva ruokavalio, joka tukee suoliston hyvinvointia ja terveyttä, nyt ja tulevaisuudessa.

Kyllä! Haluan lähteä mukaan valmennukseen

Voit liittyä valmennukseen koska tahansa. Verkkovalmennusalue ja siellä olevat videot ovat käytettävissäsi kolmen kuukauden ajan liittymisestäsi valmennukseen. Kaikki kirjallinen materiaali on ladattavissa ja jää käyttöösi verkkovalmennuksen päätyttyä.

Sinua valmentamassa

Tomi Valtanen

Terveystieteiden maisteri, laillistettu ravitsemusterapeutti

Tomi Valtanen on terveystieteiden maisteri ja laillistettu ravitsemusterapeutti. Tällä hetkellä Tomi toimii ravitsemusterapeuttina pääkaupunkiseudun Terveystaloissa, ruoansulatuskanavan oireisiin keskittyvän lääkärikeskus Aavan Gastrolääkäreiden Kampin toimipisteessä ja Helsingin urheilulääkäriasemalla. Lisäksi Tomi toimii opettajana Itä-Suomen avoimen yliopiston urheiluravitsemusopinnoissa ja Jyväskylän avoimen yliopistossa.

Kokemuksia valmennuksesta

“Kun lähdin käymään ensimmäistä vaihetta läpi, olin yllättynyt kuinka perusteellinen se oli. Ohjeita ja neuvoja tuli konkreettisella tasolla (videoina tai esim. pdf-tiedostoina) todella paljon ja niin, että asiaan perehtymätön maallikkokin ymmärtää mistä on kyse. Valmennuksen ensimmäinen vaihe osoitti sen, että FODMAP-ruokavalio tarkasti noudatettuna ja muut elintapamuutokset tuovat selvää helpotusta oloon.”

Saila Rajala

“Olin kokeillut erilaisia ruokavaliomuutoksia jo ennen valmennukseen liittymistä, kuten FODMAP-ruokavaliota, mutta ne eivät olleet kunnolla auttaneet vatsaan. Valmennuksessa FODMAP-ruokavalio käytiin selkeästi läpi. Parasta oli huomata se, että moni ruoka, jonka luulin aiheuttavan oireita eivät niitä oikeasti aiheuttaneetkaan. Mahtava valmennus!”

Saara Korhonen

“Valmennukseen lähdettyä minulla oli todella hankalat vatsaoireet ja wc piti olla aina lähietäisyydellä, jotta ei päässyt käymään vahinkoa. Jo parin viikon jälkeen valmennuksen aloituksesta, vatsani oli jo lähellä normaalia. En voi kuin suositella valmennusta!”

Riina Virtanen