Huom! Tämä verkkovalmennus on tarkoitettu vain vanhojen asiakkaiden sisäänkirjautumista varten. Uuteen vuoden 2019 Hyvinvoiva vatsa - verkkovalmennuksen pääset tästä linkistä.

Verkkovalmennus pähkinänkuoressa

 • Verkkovalmennuksen on koonnut ruoansulatuskanavan vaivoihin erikoistunut ravitsemusterapeutti Tomi Valtanen
 • Valmennus antaa avun ärtyvän suolen ja ylävatsavaivojen rauhoittamiseen mm. FODMAP-ruokavalion, yksilöllisten ruokavaliomuutosten, probioottien ja muiden elämäntapatekijöiden avulla.
 • Verkkovalmennus perustuu tuoreimpaan tutkimustietoon ja vankkaan käytännön kokemukseen käytännönläheisesti esitettynä.
 • Kurssi pitää sisällään verkkoympäristön, johon on koottu videoita, kirjallista materiaalia ja keskustelualue, jossa osallistujat voivat esittää kysymyksiä ravitsemusterapeutilta sekä suljettu Facebook-ryhmä kokemusten vaihtoon/vertaistukea varten.
 • Kurssin verkkoympäristö on käytössäsi 3 kuukauden ajan. Voit ilmoittautua valmennukseen milloin vain.

Kenelle kurssi on tarkoitettu?

 • Hyvinvoiva vatsa -verkkovalmennus voi antaa avun turvotukseen, vatsakipuun, löysään vatsaan, ummetukseen, ilmavaivoihin sekä närästys- ja refluksioireisiin. Kurssi sopiikin hyvin kaikille ärtyvää suolta tai dyspepsiaa (ylävatsavaivat) sairastaville henkilöille.
 • Suosittelemme ennen valmennukseen osallistumista muiden elimellisten ja vakavampien ruoansulatuskanavan sairauksien poissulkemista lääkärin tutkimuksin etenkin, jos sinulla on seuraavia hälyttäviä oireita: oireiden ilmaantuminen 50 ikävuoden jälkeen, vakavat tai asteittain pahenevat oireet, tahaton painonlasku, öinen ripuli, verta ulosteessa tai sukurasitteena vakava ruoansulatuskanavan sairaus: keliakia, paksusuolen syöpä tai tulehduksellinen suolistosairaus.
 • Valmennus sopii myös kasvis- ja vegaaniruokavaliota noudattaville.

Mitä verkkovalmennus pitää sisällään?

 • Verkkovalmennuksen keskiössä on FODMAP-rajoitteinen ruokavalio, joka tutkitusti auttaa 3/4 ärtyvää suolta sairastavista, ja josta on myös selkeää hyötyä ylävatsavaivojen hoidossa.
 • FODMAP-rajoitteisessa ruokavaliossa rajoitetaan heikosti imeytyviä hiilihydraatteja, joita löytyy monista ruoka-aineista. FODMAP-rajoitteisen ruokavalion toteuttaminen on usein haastavaa ilman asiantuntija-apua, ja voi johtaa ravintoaineiden puutteelliseen saantiin. Valmennuksessa opastamme askel askeleelta FODMAP-ruokavalion noudattamisessa siten, että ruokavalio pysyy mielekkäänä ja kaikkien tarvittavien ravintoaineiden saanti on turvattu.
 • Verkkovalmennuksessa ohjeistetaan myös kuinka toimia, mikäli FODMAP-ruokavaliosta ei ole apua. Valmennukseen on koottu, millä muilla keinoin erilaisia vatsaoireita voidaan rauhoittaa ja suoliston hyvinvointia tukea ruokavalion, elämäntapojen, probioottien ja lisäravinteiden avulla.
 • Lisäksi saat verkkovalmennuksen mukana välipalaideoita, runsaasti tuotetietoa herkkävatsaiselle sopivista elintarvikkeista, vinkkejä FODMAP-ystävällisiin resepteihin sekä erilaisia ruokavalion toteuttamista helpottavia apuvälineitä ja muistilistoja ulkona syömistä ja kauppareissuja varten.
 • Verkkovalmennusalue pitää myös sisällään kysy ravitsemusterapeutilta -palstat, jonka lisäksi Facebookiin on luotu suljettu ryhmä vertaistukea ja kokemusten vaihtoa varten
Miten kurssi etenee?


 • Ensimmäinen vaihe kestää 2-6 viikkoa, jolloin toteutetaan FODMAP-hiilihydraattien rajoitus  sekä tehdään yksilöllisten oireiden mukaisesti muita ruokavalio- ja elämäntapamuutoksia.
 • Toinen vaihe kestää tilanteesta riippuen 1-6 viikkoa, jonka aikana ruokavalioon tuodaan takaisin runsaasti FODMAP-hiilihydraatteja sisältäviä ruoka-aineita. Altistusvaiheen tarkoituksena on löytää oma sietokyky erilaisia FODMAP-hiilihydraatteja kohtaan ja siten välttää turhia rajoituksia ruokavaliossa.
 • Kolmannessa vaiheessa on tarkoitus löytää itselleen sopiva, monipuolinen ja maistuva ruokavalio, joka tukee suoliston hyvinvointia ja yleistä terveyttä nyt ja tulevaisuudessa.

Kyllä! Haluan lähteä mukaan valmennukseen

Voit liittyä valmennukseen koska tahansa. Verkkovalmennusalue ja siellä olevat videot ovat käytettävissä kolmen kuukauden ajan liittymisestäsi valmennukseen. Kattava määrä kirjallista materiaalia jää käyttöösi kurssin päätyttyä.
Saat Hyvinvoiva vatsa -verkkovalmennuksen 69 euron hintaan.


Sinua valmentamassa

Tomi Valtanen

Terveystieteiden maisteri, laillistettu ravitsemusterapeutti

Tomi Valtanen on terveystieteiden maisteri ja laillistettu ravitsemusterapeutti. Tällä hetkellä Tomi toimii ravitsemusterapeuttina pääkaupunkiseudun Terveystaloissa, ruoansulatuskanavan oireisiin keskittyvän lääkärikeskus Aavan Gastrolääkäreiden Kampin toimipisteessä ja Helsingin urheilulääkäriasemalla. Lisäksi Tomi toimii opettajana Itä-Suomen avoimen yliopiston urheiluravitsemusopinnoissa ja Jyväskylän avoimen yliopistossa.

Kokemuksia valmennuksesta

Hyvinvoiva vatsa -verkkovalmennukseen on ehtinyt osallistua jo joukko tyytyväisiä  henkilöitä, jotka ovat saaneet avun herkkään vatsaan. 

Alta voit lukea osallistujan ajatuksia valmennuksesta:

Kun lähdin käymään ensimmäistä vaihetta läpi, olin yllättynyt kuinka perusteellinen se oli. Ohjeita ja neuvoja tuli ihan konkreettisella tasolla (videoina tai esim.pdf-tiedostoina) todella paljon ja niin, että asiaan perehtymätön maallikkokin ymmärtää mistä on kyse.

Ensimmäinen vaihe kuitenkin osoitti sen, että FODMAP-ruokavalio tarkasti noudatettuna tuo selvää helpotusta oloon.

- Saila

Käy myös lukemassa verkkovalmennukseen osallistuneen blogista kokemuksia valmennuksesta. Blogiin pääset täältä.